torsdag 14. juli 2011

MARATON...!

Så var det tid for vårt eget maraton her i Singapore - et BESØKSMARATON! 4 uker med besøk fra venner og familie,  for en god følelse!!

Aleksander og Håvar var de første gjestene våre som kom ut dørene på Changi. Litt bustete på håret etter en lang flytur, men med store smil, var de et herlig syn :-)



For både Håvar og Aleksander var dette første møte med Asia, og vi gledet oss til å vise frem Singapore, byen som har vært vårt hjem de siste 6 månedene. Med ei uke til disposisjon og mye å vise frem var det et hektisk program i vente for gutta. Men etter en lang flytur fra Norge var det aller første vi gjorde å sørge for at jakke og langbukse ble byttet ut med badeshorts, og ved bassengkanten ventet en iskald øl :-)

Uken Aleksander og Håvar var her var fylt av sightseeing, spennende mat, edle dråper, og Singapore fikk vist seg fra sin beste side. Med vilje har vi ikke utforsket alt (!) Singapore har å by på, ettersom vi vet at mye besøk venter oss dette året, og vi kommer til å oppleve mange ting mange ganger. Noe av det vi hadde spart til vi fikk besøk var Singapore Zoo. Dette er en moderne dyrehage som jobber aktivt med bevaring av dyre- og planteliv. I tillegg fokuseres det på å utdanne og skape bevisthet hos de besøkende om de minskende dyrebestandene. Vi hadde en innholdsrik og fin dag, og vi var alle overrasket over hvor fin dyrehagen er. Med få lukkede bur og inngjerdinger får man en følelse av å være veldig nær de ville dyrene.































En ypperlig måte å få en god oversikt over et nytt sted er rett og slett på den gode gamle turistbussen! Så vi hadde en dag med "Hop on Hop off" hvor vi fikk vist frem Little India med alle sine farger, sarier, røkelse og smykker. I det Arabiske kvarter kjenner man den søte lukten av shisha røyk blant alle skreddere og persiske teppeselgere. Og i Chinatown besøkte vi et Buddistisk tempel og fikk se munkene holde messe. Her fikk såre muskler massasje og fotreflexologi og dette er også stedet for pene og mindre pene souvenirer :-) Noe av det som fasinerer meg med Singapore er at innenfor bare et par kvadratkilometer kan man få følelsen av å ha vært i flere ulike land, som alle byr av seg selv til turister og de besøkende.































Det manglet ikke på god mat og drikke i løpet av uken Aleksander og Håvar var her. Som jeg har nevnt før på bloggen; er det én ting Singapore har mye av så er det MAT. På menyen stod alt fra sushi, tyrkisk kebab, dim-sum, indiske retter og selvfølgelig den meget smakfulle, men noe grapsete chilli- og peppercrab. Singapore er himmelen for de som er glad i mat :-)































Fredrik og jeg er heldige som har mye familie og venner som kommer på besøk til oss i løpet av dette året. Mens Fredrik sin bror, Aleksander var her sammen med Fredrik sin gode venn Håvar - landet mine to søstre Rebecca og Alexandra, sammen med Thomas - samboeren til Alex. Så heldige er vi at det ble en liten dobbelbooking :-) Så våre søsken traff hverandre for første gang her i Singapore, vi spiste god mexikansk mat, drakk øl - og dagen etter mine søstre ankom Singapore så reiste vi til Malaysia og lot gutta få litt alene tid. Og nettopp dette skal neste blogginnlegg handle om, så følg med ;-)

3 kommentarer:

  1. Hei på deg, snuppa!! Koselig å følge med deg og se at du ikke er så ensom uten meg!! ;) Haha!! Kos deg med alt besøket og så må du ha riktig god tur hjem til deilige regnfulle norge.....brrr...ta med ull....hehe...neida - vi koser oss!! Idag reiser Bjørn og Andreas tilbake til Singapore og vi andre har flyttet inn i leiligheten til mamma og pappa. Tirsdag tar vi turen til København. Sees om ikke så altfor lenge - gleder meg til en aktiv høst!! Klem Annika :)

    SvarSlett
  2. Gleder meg til neste innlegg:)
    Savner deg Milla mi <3
    R x

    SvarSlett
  3. Ser dere storkoser dere både i Singapore og på turene ellers i Asia. Kjekt å få med seg hva som foregår i Singapore:-)
    Gleder meg til jeg får kommet og besøkt jeg også, etter ferietid i Norge.
    Ha en god tur hjem:-)
    Cecilie

    SvarSlett