torsdag 18. august 2011

Noen reiser og andre kommer!

Etter at vi hadde lagt bak oss tre uker med sammenhengende besøk, ventet nye gjester dagen etter.

Fredrik sin gode venn Peder med familie valgte å legge sin sommerferie til Singapore for å besøke oss!! Vi er så heldige som får så masse flott besøk i løpet av dette året vi skal være her i Singapore. Familien bodde i en leilighet her på Great World hvor vi bor, og det fungerte helt ypperlig! Stort sett hver morgen startet med noen timer ved bassenget etterfulgt av utflukter for å vise frem byen vår. De to små jentene på 5 og 3 år var fantastisk tålmodige, og de små bena la bak seg mange kilometer i løpet av uken vi hadde sammen :-)

Med alle besøkene vi har hatt til nå, så har MAT vært sentralt når vi viser frem Singapore, og denne gang var heller ikke noe unntak. Mat er viktig her i Singapore, folk spiser hele tiden - og mat finnes overalt! Det er så masse lukter og smaker her, sansene er i høyspenn og spisestedene ligger som perler på en snor. Og her finner du alt du kunne tenke deg; Italiensk, Indisk, Mexicansk, Koreansk, Vietnamesisk, Thai, Kinesisk, Japansk, Brasiliansk, Spansk, Fransk... ja det er bare å velge og vrake! I motsetning til det vi er vant med i Norge finnes noen av de flotteste restaurantene her på hoteller, og også på kjøpesenterne kryr det av spisesteder. Vi tok med gjestene våre på en fabelaktig Brunch på Shangri - La. Med alt av internasjonal mat du kan tenke deg, egen buffet til barna og i de fine omgivelsene på Sentosa er dette en flott måte å tilbringe en foremiddag på. Og buffet får sannelig en annen betydning enn det vi kanskje er vant til...

I løpet av uken fikk vi også introdusert signaturretten til Singapore; Chillicrab og Peppercrab, spicy men så utrolig smakfullt! Man kan ikke reise fra Singapore uten å ha smakt disse rettene :-) Indochine serverer fantastisk Vietnamesisk og Kamodsjansk mat, og byens beste blåskjell spiste vi på Brussel Sprouts. Nydelig!































Å ha med seg små barn i Singapore er ikke noe problem. Til en storby å være er trafikken overkommelig, og det er godt med fortau. Promenaden langs elva er bilfri, og Asiatere elsker barn, så barn er velkommne overalt. Og Singapore har like mye å by små barn på, som oss voksne. Selvfølgelig måtte vi en tur til Sentosa, The Island of fun! Her var vi innom både 4D Kino, bob-bane og Akvariet. I China Town fikk jentene sine egne spisepinner som ble flittig brukt resten av turen. Utsikten fikk vi vist frem fra 1-Altitude,  en av Singapores høyeste bygninger. 282 meter høyt er dette bygget sammen med 3 andre de høyeste byggene i Singapore - og disse fire byggene vil forbli de høyeste byggene da det ikke lenger er lov å bygge like høyt lenger. Takterrassen var stengt da vi var der, men fra baren i 62 etasje var jammen ikke utsikten noe å klage på! Men her kan virkelig anbefales å dra i 18-tiden, og få med seg en 360 graders panoramautsikt når solen går ned - Det er virkelig spektakulært!



Dagene gikk fort også med dette besøket, og før vi visste ordet av det var uken over, og det var tid for hjemreise. Forskjellen fra tidligere var at denne gangen var det vi som satt oss på flyet mens gjestene ble igjen i Singapore. Det var tid for vår ferie - i Norge!

3 kommentarer:

  1. Og jammen var det kjekt at dåke kom til Norge :) Tusen takk for ein kjempe fest i Galeiveien, det var så koselig, hadde ikkje bitten lyst å gå heim! Og at mat er viktig i Singapore fekk me gjestene glede av. Det var så mykje godt!!

    Klem Eli

    SvarSlett
  2. Koselig å lese Camilla!

    SvarSlett
  3. d va altså meg som blei anonym av ein eller annen grunn... strevde så m å legge inn navn på velg profil...


    Klem Nadia

    SvarSlett