tirsdag 17. mai 2011

High Tea, The Pavilion @ The Sentosa Singapore

2 Bukit Manis Road, Sentosa


High Tea  er nesten obligatorisk når man er på besøk i Singapore. Tea er en engelsk betegnelse på et måltid, stort eller lite, gjerne sammen med en kopp te. Bruk av begrepet og tradisjonen tea er veldig vanlig i tidligere engelske kolonier - slik som Singapore.

Tradisjonelt skiller man mellom Afernoon tea (low tea), Cream tea og High tea. I dag er skillene mellom disse litt mer uklare, og serveringen og betegnelsene blir brukt litt på kryss og tvers av det som er tradisjonelt riktig fra gammelt av. Men litt kort om hva som skiller de tre;

Afernoon tea spises mellom klokken 15 og 17 som et lett måltid, gjerne bestående av små smørbrød med agurk, karse og egg, fiske paté, skinke og røkt laks. Det serveres scones med syltetøy og clotted cream (en tykk rømme) og kake. Sammen med maten blir det servert tradisjonell engelsk te brygget i en te-kanne. Afernoon tea, eller low tea som det også kalles, refererer til at man skal innta måltidet ved et lavt bord, gjerne i en sofagruppe.

High tea har mange likhetstrekk med afternoon tea. Måltidet er også kjent som meat tea, og kommer av at det gjerne også blir servert kaldt kjøtt pålegg. High refererer til at måltidet skal inntas ved et høyt bord, som et spisestuebord.

Cream tea er en søt variant, hvor det kun servers scones og kaker.

Da jeg bodde i England var det afernoon tea vi gikk på, men her i Singapore har jeg skjønt at det er high tea som gjelder. Felles er at målltidet i dag ofte inntas på fine hotell eller café hus, og maten blir servert i små danderte biter, og gjerne på et pent etasje fat. Det finnes utrolig mange steder man kan spise high tea i Singapore. Som regel starter serveringen rundt klokken 14, det er også vanlig å være litt pen i tøyet når man skal på high tea :-)


Klikk på bilde for å forstørre det


























Hjørdis og jeg var på The Pavilion som er en utendørs restaurant på The Sentosa, et av hotellene på øya Sentosa. Et lite bord var dekket rett ved en liten vanndam fylt av liljer og nydelige omgivelser og spise og drikke high tea. Maten var delikat servert, en blanding av salt og søtt (definitivt mest søtt) i lekre små biter. For den som må ha en god biff for å bli mett, er ikke high tea noe å anbefale. Men hvis man ønsker å smake litt av mye forskjellig er dette absolutt et godt alternativ.

Bon Appetit!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar