søndag 22. mai 2011

Vårt første besøk!

Etter snart 4 måneder i Singapore var det 12. mai tid for vårt første besøk! Min herlige venninne Vibeke tilbragte 5 flotte dager her sammen med oss ;-) Jeg ventet i spenning på Changi flyplass, og tårene var ikke langt unna da hun kom gående fresh som alltid mot meg. Herlig!

Med jetlag i årene var Arab street med sin rolige og avbalanserte stemning mitt første valg av det jeg ønsket å vise frem av Singapore. Her satte vi oss godt til rette og spiste nydelig tyrkisk mat; hummus (min favoritt!), falaffel, ballongbrød og saftig grillet kylling spyd mens praten gikk i ett for å oppdatere hverandre.



Singapore valgte desverre ikke å vise seg fra sin beste side de første dagene Vibeke var her - det var igrunnen grått og trist store deler av de første dagene, og med noen kraftige regnbyger innimellom. Men når temperaturen til tross ligger på rundt 30 grader, er det ikke så ille likevel... Og noe demper på stemningen la det absolutt ikke! Men solen tittet frem etterhvert, og damene fikk på seg bikini og det ble noen timer ved bassengkanten.

Når man er i Singapore for første gang er det ærverdige Raffles Hotel nesten et obligatorisk stopp. I gammel kolonistil - all white, er dette hotellet, som dekker et helt kvartal, virkelig noe for seg selv. Et besøk i Long Baren hvor den berømte Singapore Sling ble oppfunnet, er en opplevelse i seg selv. Man får en følelse av at man sitter i en annen æra når man er her, og det er vel i og for seg meningen også. På alle bordene er det plassert trekasser med peanøtter (med skall), og av en grunn jeg enda ikke vet så skal skallet kastes på gulvet!

Etter en søt og deilig Sinagpore Sling hadde vi reservert til High Tea på the Tiffin Room, også på Raffles Hotel. Hviket bedre sted å ha high tea enn på et gammelt engelsk hotell? The Tiffin Room er virkelig staselig; høyt under taket, lysekroner, bord dekket med hvite duker, sølvtøy - og harpe musikk! Godt vi hadde tatt på oss kjole for anledningen! Det var ikke noe å utsette på verken servicen eller maten, og for den som er glad i søtt, er dette så nær himmelrike som man kommer...



Vi svevde også høyt over Singapore da vi tok kabelbanen over til Sentosa. Sentosa er øya der det meste finnes. Her er det strender, Universal Studios, Akvarium, 4D-film opplevelse, spa, flotte restauranter, hoteller, og mye, mye mer... Vi tilbragte dagen på Akvariet, en av Sentosas eldste turistattraksjoner, på 4D film, og vi hadde FISH spa. Åååå så ekkelt deilig det var! En opplevelse, og det blir ikke siste gang!!




Selvfølgelig ble det også tid for shopping på Orchard Road. Man kan ikke være på ferie i Singapore uten å få med seg denne gata. Jeg er sikker på at man kunne tilbrakte over én uke her, og likevel hadde man ikke klart å fått med seg alle butikkene.

Å se solnedgangen i Singapore er vakkert for øyet. Når man i tillegg er på taket av Marina Bay Sands som rager nesten 60 etasjer sammen med godt selskap og kikker ned på byen, føles det ganske herlig.




Tusen takk Vibeke for flotte dager!!


2 kommentarer:

  1. Kjempe koselig : ) får jo lyst til å dra ned igjen...Hadde noen flotte dager sammen med dere. Var koselig å bli kjent med Fredrik og ikke minst få litt tid med deg. Alltid koselig ; ) På hjemturen serverte de mini singapore sling ombord på Lufthansa måtte jo tenke på vår tur på Raffels. De hadde ikke peanøtter da....

    Håper alt står bra til?, jeg skal nå ha et par dager fri.

    Stoor klem

    SvarSlett
  2. Hei på deg Vibeke!

    Her står alt bra til :-) Hadde noen kjempe flotte dager sammen med deg, de gikk bare så alt for fort!

    Håper du har det bra, og at vi treffes i sommer.

    Stor klem fra Singapore

    SvarSlett