mandag 27. juni 2011

Den gamle togstasjonen - Tanjong Pagar

Midt i Business District ligger et gammelt og ærverdig bygg som skiller seg ut fra alle skyskraperne. Her finner man den gamle togstasjonen Tanjong Pagar, togstasjonen som binder Singapore og Malaysia sammen. Dette har tradisjonelt vært en livsviktig traffikkåre for alle de ti-tusener som pendler fra Malaysia til Singapore for å jobbe hver dag. Den historiske jernbanestrekningen åpnet i 1932, og bygningen skinner i hvit marmor og på innsiden av bygget vises store bilder med rustikke scener fra landsbygda i Malaysia og Singapore. Togstasjonen eies av Malayan Railway Administration (MRA), og eiendommen samt toglinjene i Singapore har MRA en 999-årig leieavtale på (!).

Men 1 Juli 2011 er det stopp. Da åpnes en ny togstasjon lenger nord mot grensen til Malaysia. Lokalisert midt i Business District ligger den gamle stasjonen på verdifull grunn, og Singapore ønsker den tilbake. Enighet er likevel kommet mellom de to landene, ny togastasjon skal bygges og Singapore har lovet Malaysia at den gamle og ærverdige bygningen skal ivaretas av National Heritage Board når fremtidge planer for eiendommen legges.

Den gamle togstasjonen har et yrende folkeliv, og er kjent for god Malaysisk mat. Fredrik har vært der flere ganger - men jeg måtte også få dette med meg før det var for sent! Og det var verdt det! God mat og med hyggelig selskap fra 2 Singaporianske damer i 70 årene fikk vi høre deres fortellinger og minner om den gamle jernbanestrekningen :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar