torsdag 14. april 2011

Zion Riverside Food Centre & National Museum of Singapore

86 Zion Road (rett over Great World City Shopping Centre)


En lørdags ettermiddag, etter vi hadde vært på National Museum of Singapore oppdaget vi at en av våre nærmeste naboer er en utendørs Hawker centre. Tjoho! Slikt kan man like å ha i nærheten! Hawker centre er den rake motsetningen til high end fancy restauranter. Og de finnes overalt. Hawker centre er utendørs serveringssteder for mat, og de oppstod på 1950-60 tallet for å få bukt med uhygienisk og uorganiserte gateboder som tilberedte mat uten lisens. Her i Singapore er hawker centres i ferd med å bli erstattet med food courts som er en innendørs versjon med air condition. Veldig ofte finner man food courts i kjelleren på kjøpesentre.

Opprinnelig var hawker centres et sted for de fattigere, men i dag er det her får man smakt noe av den ekte og autentiske maten i Singapore. På hawker centres og food courts i dag ser man en salig blanding av turister, lokale og foretningsmenn i dress som spiser lunsj. Konseptet er veldig enkelt; det er masse små matboder, og alle har forskjellig mat. Man kjøper det man ønsker, og i midten er er det masse bord. Blir man ikke mett etter første runde kjøper man bare litt mer. Og så er det billig. Vi spiste oss gode og mette på suppe, nudler med crispy chicken, ris og en platter med tre forskjellige kjøtt sorter. Med mat og drikke betalte vi den nette sum av S$10, eller ca. NOK 45,- ;-)



Koselige spisesteder er ikke den rette betegnelsen på verken hawker centres eller food courts, med plastikk stoler og bord, sprakende farger og blinkende skilt. Men god og billig mat, det får man!

For mer informasjon om hawker centre her i Singapore; www.myhawkers.sg





2 kommentarer:

  1. Fin kjole :-)

    Klem fra Lisa

    SvarSlett
  2. Hei Lisa! Ja, ikke sant?? Jeg vil tilbake og kjøpe flere :-)

    Klem

    SvarSlett