mandag 17. oktober 2011

Besøkene overlapper hverandre :-)

Da pappa og jeg landet på Changi etter ferien vår i Sydney - ventet nytt beøk i Singapore! Aud og Arild, foreldrene til Fredrik, hadde lagt bak seg den lange flyturen fra Norge og ankom Singapore samme dag som vi gjorde :-)

Sammen med det nye besøket innledet vi den første dagen på Sentosa. Vi tok kabelbanen over for å nyte den flotte utsikten i høyden, gikk på Siloso Fort som egner seg bra for alle historieinteresserte og avsluttet med Sunday Brunch på Shangri-La, ute i hagen. Kvelden ble også innholdsrik med en tur opp på Marina Bay Sands for å nyte utsikten og en drink, etterfulgt av det nydelige lysshowet. Med brunch på et av de flotteste hotellene tidligere på dagen, hadde Fredrik og jeg lyst å vise gjestene våre en helt annen side av det Singapore har å by på i matveien. Så til middag ble det skikkelig streetfood på Lau Pa Sat Festival Market. Midt i business district, blant alle skyskraperne ligger en sekskantet hall i viktoriansk stil. Med snirklete smijernsdekorasjoner og høye søyler er nok dette byens mest elegante foodcourt. Hver kveld stenges en av gatene utenfor, plastikkstoler settes ut, satayspydene grilles over åpen flamme og det yrer av folk! Her er spesialiteten satay, men man får alle mulige slags deilige retter her! Vi holder oss fast til bod 7 & 8 som ei sjarmerende dame driver - byens beste satay står det på et skilt, og jeg tror ikke det er så langt fra sannheten :-)



Årets damelunsj på Sjømannskirka med tema HATT var her mens vi hadde besøk, så Aud og jeg pyntet oss i kjole og hatt og dro på kirka og spiste lunsj sammen med ca 100 andre damer i hatt :-) Et riktig flott syn var det! Bordene var vakkert pyntet, maten smakte nydelig og når selveste HELENE BØKSLE sang for oss var dette en riktig fin formiddag på kirken i Singapore! Etter staselig lunsj møtte vi opp med mennene i Chinatown for å kikke og kjøpe litt krims krams.



Det er utrolig hvor mye man kan få tid til i løpet av ei ferieuke med litt god planlegging. Sentosa, Chinatown, Little India, Arab Street, Marina Bay Sands, Botanisk hage, Nasjonalmuseet, dagstur til Johor Bahru i Malaysia, kirkebesøk, Singapore Zoo - ja jammen fikk gjestene våre en innholdsrik ferie :-) Gjestene er reist hjem til Norge for å fordøye alle inntrykk, fyre i peisen og høre høststormene herje. Fredrik og jeg blir igjen i varmen enda en stund til. Neste store besøk er ikke før JUL når mamma, Inge og Ida kommer, frem til da blir det atter en gang litt hverdagsliv :-)



TAKK AUD OG ARILD FOR FLOTT BESØK!!

1 kommentar:

  1. Ho i den grønne kjolen var lekker ;) Så artig med hatte tema, du såg ut som ei ekte lady!

    Her sit eg aleine i stova med ein kaffe latte, knekkebrød med brunost og tente lys. Rart når ungane søv lengre enn ein sjølv - DÅ er eg voksen då ;)

    Klem Eli

    SvarSlett